Nyheter 2015

VAR ARBEIDSLEDIG – HAVNET I DANSEFORESTILLING
(Tekst og foto: Aggie E. Peterson)

Anders Joost er en av de medvirkende i koreograf Malin Hellkvist Selléns forestilling Jag minns dig som du var da, som gjester Tromsø under scenekunstfestivalen Vårscenefest i kveld.

P1210122
Anders Joost er med i danseforestillinga “Jag minns dig som du var då”.

– Jeg er egentlig reklamebyrå-menneske, men ble arbeidsledig etter en tid med sykdom, forteller han. Dermed måtte han søke andre jobber for å forsørge seg og da fant han Malins annonse om å bli med i en arbeidsgruppe for en danseforestilling.
– Det var egentlig mest i protest”, forteller Anders, denne jobben får jeg iallefall ikke, tenkte jeg, for jeg er jo ikke danser! Så var det nettopp den jobben han fikk napp på.

Koreograf Malin Hellkvist Séllen lette etter folk med historier om hvordan de selv ikke klarte å slippe tak i ting, være seg relasjoner, personer, spesielle hendelser, ting, steder eller formål. Malin forteller at over 600 personer søkte på denne jobben, og at hun plukket ut 5 personer som presenterer et utvalg av de historiene hun fikk. Anders er altså en av disse fem, og han har sammen med ensemblet har spilt en lang periode i Stockholm, og nå er de på en turné, hvor Vårscenefest er et av stoppestedene.

 

lunsjsnakk_malin
Koreograf Malin Hellkvist Sellén forteller om hvordan forestillinga ble til.

Nervøs på scenen
– Jeg er ganske nervøs på scenen, sier Anders, jeg skulle ikke ville hatt dette som en fast jobb! Han har ikke noe behov for å vise seg frem eller bli berømt, men derimot synes han prosjektet og forestillinga er så meningsfull at det føles som han endelig “gjør litt nytte i denne meningsløse verden”.

Forestillinga er nærmest terapeutisk, den setter igang tankeprosesser, både hos oss og hos publikum. Malin har tatt tak i noe viktig og universelt. Etter forestillinga kommer publikum opp og deler av sine tanker og historier – og de takker oss.
– Jeg håper forestillinga kan bane vei for denne typen teaterform, sier Anders, den er i en samtaleform som trigger publikums tanker og refleksjoner over eget liv.

Anders synes forestillinga passer for alle, men ønsker seg først og fremst at “helt vanlige folk” kommer og ser den. “Arbeidsløse, fiskere, arbeidsfolk – sånne som meg selv!”

“Jag minns dig som du var då” spilles på Rådstua Teaterhus ikveld, torsdag 30. april kl. 20.00. 


BLI MED OG DEL VÅRSCENEFEST PÅ INSTRAGRAM! #VÅRSCENEFEST

banner

Ta bilder med telefonen din under årets festival og del på FaceBook og Instagram med #vårscenefest!

 

 

 

 

 

 

VÅRSCENEFEST INNTAR BYEN!

gullbillettLørdag 25. april vil du kunne se scenekunstnere innta Tromsø! Se opp for Vårscenefest’ere på bybussene – og du kan plutselig vinne en gullbillett til utvalgte forestillinger under årets festival. Kanskje får du øye på vår residenskunstner Mariia Valeva som gjør et dansestunt? Besøk oss på vår hyggelige stand ved Rakettkiosken, hvor vi har kaffe, BISCUITS og såpeboble-blåsing. Her får du vite mer om forestillingene – og du kan forhåndskjøpe billett! For barna har vi vårscenefest-ansiktssminking og ballongdyr-laging! Aktivitetene skjer fra 12.00 til 14.00. Velkommen!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.