0 + 0 = 4 – Thomas Bye og Aslak Moe (NOR)


Event Details


Er det slik at alle kan bli dømt for mord i Norge, bare vi  er på feil sted til feil tid?

I monologen 0+0=4  forteller Thomas Bye sin historie om hvordan han ble manisk opptatt av å finne ut alt om Torgersen-saken. Hvordan kan man bli så oppslukt og engasjert i andres skjebne at alt annet blir uviktig?

En fortelling fra eget liv
Da skuespiller og manusmedforfatter Thomas Bye spilte i Jens Bjørneboes stykke Tilfellet Torgersen i 2007, ble han overbevist om at Torgersen var utsatt for justismord. To uker før premièren på forestillinga fikk Torgersen avslag på søknaden om gjenopptaking av saken si. For å forstå avslaget slukte Thomas alt han kom over av litteratur om justismord. Han ble nærmest forrykt, oppsøkte åstedene, ringte vitner, skrev teaterstykke, debattinnlegg og sanger. Han stifta kjennskap med mennesker som har brukt store deler av livet sitt på å prøve å frikjenne folk de mener er uskyldig dømt.

Flere justismord?
I forestillinga gjør Thomas et dypdykk i Torgersen-saken, Fritz Moen-saken og Liland-saken. Det interessante er at sakene følger det samme mønsteret: En rekke indisium blir lagt sammen til «et samla bevisbilde». Null pluss null blir ikke lenger null.

Av Thomas Bye og Aslak Moe

Det er fortellerteater i sin reneste, mest autentiske form, gjort av en skuespiller som vil noe annet og mer enn å gjøre bare det som forventes av ham.
Scenekunst.no.  Les mer

Respekt!

På scenen: Thomas Bye
Regi:            Aslak Moe

0+0=4.  Se video

Se noen publikumsreaksjoner her

Advokat Jan Tennøe snakker om Torgersensaken

Produsert ved Sogn og Fjordane Teater