GRACELAND – J. Svensson, J. Salminen, A. Kostopoulos (S,SF,N)


Event Details


Velkommen til Graceland, en integrerende jubileumscabaret om norsk asylpolitikk – for folk flest.

 Graceland kaster seg med ung og rå kraft inn i norsk innvandringspolitikk. Basert på blant annet samtaler med unge asylsøkere uten returmulighet, skildrer danser og koreograf Jenny Svensson, performer Jussi Salminen og multimusiker Aleksander Kostopoulos en mosaikk av situasjoner fra selvopplevde historier og møter. Forestillingen ser nærmere på oppgaven det er å være et medmenneske i møte med andre nasjonaliteter, i et land som anser seg selv som et demokratisk forbilde. Forestillingen tar utgangspunkt i 200-årsjubileet av Norges grunnlov og en slik begivenhet må selvfølgelig feires med dans, show og bobler i glasset.

Jenny Svensson og Jussi Salminen er svenske og finske statsborgere. Sammen med Aleksander Kostopoulos går de inn i Norges innvandringspolitikk med opprørsk energi og en god dose humor.

Graceland co-produseres med Dansearena nord, et kompetansesenter for profesjonell dans i Nord-Norge. Forestillingen er plukket ut til å markere Dansearena nord sitt 10-årsjubileum i 2014 samtidig som denne forestillingen feirer 200-års markeringen av Norges grunnlov ved å sette fingeren på et problematisk aspekt ved demokratiet.

Foto: Zbigniew Wantuch