Oppdageren | Silje Solheim Johnsen (NO)


Event Details


 

Oppdageren er opprinnelig laget for å komme som en overraskelse inn i klasserommet. Når du skal se den kan du forestille deg at du sitter i klasserommet sammen med klassen din en helt vanlig skoledag.

Forestillingen består av en danser og hennes skolesekk, og handler om å oppdage skjelettet, kroppsdeler, bevegelser og dans. Dansen foregår ved siden av, rundt og mellom barna, og de får delta aktivt med innspill til historien som utspiller seg. Oppdageren inspirerer til interesse for sin egen kropp og dens muligheter til fantasieggende dans og bevegelse. Forestillingen gir barna verktøy til å lese dans og delta aktivt som publikummere.

Spilles ved Kongsbakken vgs. Oppmøte i skolegården ved MD-bygget.

Idé, koreografi og dans: Silje Solheim Johnsen
Regi: Anne Mali Sæther
Foto: Zbigniew Wantuch

Om kunstneren

Silje Solheim Johnsen er utdannet i samtidsdans ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance og i dansevitenskap ved NTNU. Hennes virke som dansekunstner er både utøvende og skapende. Hun har også undervist mye i Norge, England og USA.

Johnsen arbeider med å skape nye, og utvide gamle, arenaer for hvor koreografisk arbeide kan finne sted. Hun jobber mye stedsspesifikt og er opptatt av at dans skal kunne oppleves i forskjellige sammenhenger og at terskelen for å oppleve dans skal være lavere. I det siste har arbeidet hennes handlet om å gjøre abstrakt dans tilgjengelig for et ungt publikum.

Hun er en sterk scenekunstformidler med stor ekspressivitet og tilstedeværelse, og medvirker ofte i samarbeidsprosjekter, gjerne på tvers av sjangre og disipliner. Hun har samarbeidet med fotokunster Marianne Bjørnmyr og medvirket i prosjekt med designer Choy Ka Fai, i flere prosjekter av Haugen produksjoner og i samarbeid med blant andre ernæringsfysiolog, parkourartister, forfattere og skuespillere.

I 2014 mottok Silje Tromsø Kommunes kulturstipend og hun vant tittelen ”Årets Talent” av kulturnæringsfondet INTRO, Tromsø. I 2015 mottok hun arbeidsstipend fra Troms Fylkeskommune.

Oppdageren-2605 from Silje Solheim Johnsen on Vimeo.